Solceller kan bli din försäkring mot höga elpriser

Solceller blir ett alltmer populärt. Inte nog med att det kan hjälpa till att skydda dig mot höga pristoppar, det är ju även ett miljövänligt alternativ som bidrar till ett bättre klimat.

Motala Energi AB | Det lilla elbolaget med det stora hjärtat Solceller blir allt mer populärt. Inte nog med att det kan hjälpa till att skydda dig mot höga pristoppar, det är ju även ett miljövänligt alternativ som bidrar till ett bättre klimat. Onsdag den 25 november röstade dessutom regeringen igenom en skattereduktion för installation av solceller som trädde i kraft 1 januari i år. Det här innebär att privatpersoner som väljer att installera solceller nu även får en skattereduktion på 15%.
Elpriserna har under de senaste åren legat på en mycket lägre nivå. Det här innebär dessvärre att elpriserna tenderar att öka under kommande år. Med solceller på taket kan du hålla priserna nere! Visste du att solenergin endast står för cirka 1 procent av Sveriges producerade energi? Men energimyndigheten ser en årlig ökning av installationer med 50% framöver.

Det finns många fördelar med solceller, nedan har vi listat tre!
Det är en garanterad lönsam investering Med solceller får du både en lägre och mer jämn energikostnad. På 10 år har du betalat av kostnaden för dina solceller och därefter gör du en ren vinst i ytterligare cirka 20 år. Dessutom ökar värdet på ditt hus med cirka 4000 kronor varje år.
En tydlig insats för ett bättre klimat När du installerar solceller hjälper du till och blir en förebild för andra att vara med och bidra med förnybar energi till samhället.
Lägre energikostnader och minimalt underhåll När solcellerna är installerade och sitter på plats kan du luta dig tillbaka. Det finns nämligen inga delar som behöver underhållas eller som riskerar att gå sönder, bra va!

 Är du nyfiken på att se vad du kan spara genom att installera solceller på ditt tak? Skicka en fri offertfrågan idag så kontaktar vi dig med mer information! Det lilla elbolaget med det stora hjärtat Vill du vara med och stötta det lokalaMotala – Vadstena – BorensbergTeckna elavtal redan idag Teckna bästa elavtalet