Kundservice

Vi på Motala Energi jobbar ständigt med att förbättra servicen till dig som kund. Kontaktar du oss ska du mötas av trevliga, kunniga och engagerade medarbetare som vill underlätta din vardag. Välj det område som passar dig bäst.

Faktura

Frågor kring fakturering och betalning

Om du inte betalar din faktura i tid kommer du att få en påminnelse via Svea Ekonomi. Denna kan vara både kostnadsfri eller kostnadsbelagd.

Betalas inte påminnelsen inom angiven tid riskerar du att få ett inkassokrav från Svea Inkasso.

Det smidigaste sättet att anmäla autogiro är via din internetbank.

Länsförsäkringar Swedbank | Nordea | SEB | Handelsbanken

Du kan göra det via Mina sidor direkt via nätet eller med vår blankett. Gå vidare hit

Men du kan även kontakta vår kundservice på tel. 0141-250 255  eller genom att mejla   kundservice@motalaenergi.se

För att få el behöver du ha ett elnätsavtal och elhandelsavtal. Det innebär att du får två separata fakturor, en från Nätägaren och en från Elhandelsleverantören vilket är vi.

Du kan läsa mer om detta på Energimarknadsbyrån förklaring till elräkningen.

  • E-faktura går direkt till din internetbank för godkännande
  • E-postfakturan går till din mejl i form av en .pdf-fil

Det är viktigt att det är förbrukningen ni jämför, eftersom det kan finnas många orsaker till att slutsummorna på fakturan skiljer sig åt.

Några exempel på orsaker:

  • Olika avtalspriser (fast/rörligt avtal)
  • Antal elektriska prylar i hemmet
  • Antal personer i hushållet
  • Temperaturer inomhus
  • Ålder på vitvaror
  • Du kan anmäla e-faktura via vår webbplats: MINA SIDOR med länk
  • Du kan även anmäla det via din internetbank eller kontakta vår kundservice på tel. 0141-250 255 eller mejla dina personuppgifter, vilken bank du har och din mejladress till kundservice@motalaenergi.se

Kontrollera först om beloppet har dragits från ditt konto. Har det inte dragits så ber vi dig kontakta din bank för att kontrollera orsaken till detta.

Har du nyligen ansökt om autogiro kan orsaken vara att anmälan ännu inte har blivit godkänd. När din autogiroansökan är godkänd av både din bank och av oss framgår det tydligt på fakturan att beloppet kommer att belasta ditt konto. Om du har fått en pappersfaktura med en inbetalningsavi är det den som ska betalas.

Om det gått en tid sedan du gjorde din anmälan och autogirot ändå inte fungerar kan det bero på att vi har fått in fel uppgifter. Kontakta oss så hjälper vi dig!

Ström

Vanliga frågor gällande ström

Kort beskrivet är elcertifikatsystemet ett system för att främja produktionen av förnybar el. De flesta som använder el betalar för elcertifikat på sin elhandelsfaktura och alla som producerar förnybar el kan få elcertifikat från staten som de sedan kan sälja.

Grundprincipen för systemet är att producenter av förnybar el får ett elcertifikat av staten för varje MWh som producerats. Samtidigt har elhandelsföretagen en skyldighet att införskaffa en viss mängd elcertifikat i förhållande till sin försäljning och användning av el, så kallad kvotplikt

Begreppet spotpris innebär det dagliga pris som sätts på el, vilket alltså styr våra svenska elpriser. Elpriset beräknas på förbrukning per timme där avgifter för elcertifikat, moms samt energiskatt tillkommer.

Nordpool är en marknadsplats för fysisk handel med elkraft. Nordpool är ett gemensamt kraftbyte för hela Norden

Avtal

Vanliga frågor gällande avtal

Det är enkelt att flytta med oss. Först behöver du kontakta din nätägare för att avsluta ditt nätavtal för din nuvarande adress och även teckna ett nätavtal för din nya adress. Sedan behöver du höra av dig till oss med ditt nya anläggnings-id samt startdatum så ordnar vi resten.

Kontakta vår kundservice på tel. 0141-250 255 eller mejla dina personuppgifter, vilken bank du har och din mejladress till kundservice@motalaenergi.se

Om du inte kan ta med Motala Energi till din nya adress (till exempel om elen ingår i hyran) så sköter din nätägare uppsägningen av oss samtidigt som du avslutar ditt nätavtal. Du får dock gärna meddela oss din nya fakturaadress så att sista fakturan kommer fram.

Du kan alltid välja att gå från rörligt elavtal till fast elavtal. Åt andra hållet, att gå från fast till rörligt avtal, brukar oftast inte vara ekonomiskt fördelaktigt för dig som kund och därför något vi inte brukar rekommendera.

Att byta till oss är enkelt. Ange ditt personnummer, mailadress samt telefonnummer under Teckna avtal och kontrollera att adressuppgifterna stämmer. Välj därefter din önskade avtalsform och beställ. Därefter är du i trygga händer händer hos Motala Energi och vi sköter resten åt dig. Smidigt va? Det är viktigt att den som slår in sitt personnummer är den person som står på elavtalet för smidigast process. Välkommen!

Genom ett aktivt val av elavtal kan du minska dina elkostnader med tusentals kronor per år. Sedan avregleringen av den svenska elmarknaden är det konsumentens eget ansvar att aktivt utvärdera de erbjudanden som finns för att välja ett elavtal som passar bäst

Värva

Vanliga frågor gällande värvning

Vi premierar dig som vill hjälpa oss. För varje kund du värvar får du 250:- avdrag på din elräkning och inte nog med det den du värvar får också 250:- i avdrag.

Fyll i formuläret och ange dina personliga uppgifter samt de nya medlemmarnas uppgifter. Ditt kundnummer hittar du på din faktura.

 

Kontakt

Våra kontaktuppgifter

Öppettider

Måndag 10-16
Tisdag – fredag 09-16
Lunchstängt 12-13

Kundtjänst

Vi på Motala Energi jobbar ständigt med att förbättra servicen till våra kunder. Kontaktar du oss ska du mötas av trevliga, kunniga och engagerade medarbetare som vill underlätta din vardag.

Amanda Bergman
Kundservice
Tel. 0141 250 255

Jesper Lång
Kundservice
Tel. 0141 250 255

Christer Axelsson
Energirådgivare
Tel. 0763 25 83 17

Ted Wennermark
VD