Fem tips på hur du kan hålla ner hushållets utgifter

Snart går vi in i 2022 och lämnar 2021 bakom oss.

Snart går vi in i 2022 och lämnar 2021 bakom oss. Sverige har haft rekordkyla i veckan och med det så har elpriserna ökat markant. I det här inlägget har vi samlat några tips på hur ni kan hålla nere hushållets utgifter. Hoppas att ni hittar något tips som ni kan prova på här under december och kliva in i 2022 mer medvetna och med mer pengar i plånboken!
Se över ditt elavtal. Trots att alla förbrukar och betalar för el varje månad så är det inte många av oss som har koll på vad vi faktiskt betalar för och som regelbundet ser över sitt elavtal. Det viktigaste är att se över sin elförbrukning och är du duktig så finns det många tusenlappar att spara varje år.
Planera dina matinköp. Storhandla och använd exempelvis Matpriskollen för att jämföra priser innan ni handlar. Det är faktiskt inte särskilt svårt att sänka sina utgifter för mat och förbrukningsvaror. Genom att storhandla i stället för att småhandla flera gånger i veckan är vårt bästa tips för att hålla nere matkostnaderna.
Abonnemang för nät och mobil är också viktigt att se över. Det här kan vara lite knepigare men många gånger kan du förhandla dig till ett bättre pris. Om ni exempelvis har både telefonabonnemang och internetabonnemang hos samma leverantör finns det ofta förmåner och rabatter att få. Du kan även jämföra ditt avtal med andra leverantörer och se om din nuvarande leverantör kan tänka sig att erbjuda ett lägre pris eller åtminstone matcha priset. Många leverantörer erbjuder även fina rabatter om ni är fler i familjen som skaffar abonnemang hos de.
Se över dina försäkringar. Dubbelkolla så att du inte betalar för några försäkringar som du kanske egentligen inte behöver. Det är viktigt att ha koll på att dina försäkringar täcker det som du vill att de ska göra men det kan också vara intressant att se över ifall andra leverantörer erbjuder likvärdiga försäkringar för en mindre summa.
Testa att införa ett köpstopp en månad. Har du någon gång provat att leva en månad då du bara får handla det som är absolut nödvändigt. Det kan vara rätt så intressant att se hur mycket pengar som du kan spara under en månad. Dessutom gör du en god gärning för miljön genom att konsumera mindre.