8 snabba tips för att hålla nere elkostnaderna i vinter

Vi har samlat 8 tips på vad du kan göra på egen hand för att hålla nere elkostnaderna i vinter.

Vi alla vet att elkostnaderna tenderar att öka under vintermånaderna när det blir kallare ute och ingen vill såklart betala onödiga pengar för elen. När vintermörkret smyger sig på tänder vi gärna lamporna i hela hemmet vilket är en av de stora energitjuvarna som vi vill få bukt på. Vi har samlat 8 tips på vad du kan göra på egen hand för att hålla nere elkostnaderna i vinter. 

Var noggrann med att stänga av tv och datorer när du inte använder apparaterna.
Se över tätningslisterna för både dörrar och fönster så att de har en god spänst och håller tillräckligt tätt för de kalla månaderna.
Byt ut alla glödlampor till antingen lågenergilampor eller ledlampor. 
Sänk inomhustemperaturen. Den rekommenderade temperaturen i hemmet är 21 grader i vardagsrum och 18 grader i sovrum.
Glöm inte bort att släcka lamporna i de rum som du inte är i. Ta det som en vana att släcka lampan så fort du går ut från ett rum.
 Laga mat på ett smart sätt, välj rätt storlek på grytor och pannor som passar spisplattan och använd lock när du kokar mat. Om du använder lock vid kokning kan du minska energiförbrukningen med hela 30 procent.
En stor energitjuv på vintern är såklart julgranen. Glöm inte att släcka belysningen på julgranen under natten och när du lämnar hemmet.
Sist men inte minst, se till att teckna ett bra elavtal som även är förmånligt under vintern. Här kan du spara stora summor!